Tocanita de pipote

de ionix in Pui, 21 Oct 2009 | 9412 vizualizari

 

pentru ca eu nu mananc pipote prajite, din cealalta jumatate de kilogram de pipote am facut o tocanita... poza n-a iesit foarte bine din cauza blitzului :S

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote de pui
  • 2 cepe 
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • jumatate de cana cu suc de rosii
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 3 linguri cu sos de soia
  • 2 catei usturoi
  • jumatate de lamaie
  • sare, piper, busuioc
  • 5-6 linguri cu apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Pipotele se fierb bine inainte. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit.

Intr-o oala mica se incinge uleiul in care se pune ceapa taiata cubulete si sosul de soia peste ceapa.

Se invarte intruna iar apoi se pune ardeiul kapia taiat cubulete.

Apoi se pun pipotele si se lasa circa 5 minute avand grija sa invarti intruna.

Se pune apa peste pipote si se lasa un pic la inabusit.

Se adauga rosiile taite cubulete si usturoiul pisat. Se lasa iar un pic la inabusit iar apoi se pune sosul de rosii si se lasa inca circa 20 min.  Cand e aproape gata se adauga sare si piper dupa gust, busuioc si zeama de la o jumatate de lamaie.

Se serveste cald cu mamaliguta.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ionix 1

21.10.2009, 21:19

asa-i... sau sa-mi cumpar un aparat nou pt ca cel vechi i l-am dat soacrei

Miha 1

22.10.2009, 10:46

Cheama soacra sa faca poze, daca cel vechi era mai bun!

ionix 1

22.10.2009, 14:03

nah... n-o vreau prea aproape eu am ramas doar cu telefoanele, sunt ele performante daaaaar nu fac poze asa bune ca un aparat ... mdea, poate mosu' o sa-mi aduca unul nou

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pipotele si inimioare servite in vas de lemn